VIP4ever.nl

* deelt woorden - muziek - beelden * shares words - music - pictures

 

Het boek:

'La Única'

debuut roman/novelle

door: Agnes en Wiebe Glastra

Je kunt het boek (vanaf 1 juli 2023) bestellen
als paperback en als eBook (PDF) via
Boekenbestellen.nl/boek/la-unica


Inleiding: 

Uniek zijn zowel de hoofdpersoon Jane McBride als ook het eiland La Única waar zij voor strijdt. 
Señorita Juanna, zoals de eilanders haar kennen, probeert het ideaal van haar ouders, de vermaarde Iers-Engelse wetenschappers Finn en Lisa McBride-Chesterfield, te verwezenlijken. Maar daarbij heeft ook Jane heel wat hobbels te overwinnen. 
Haar strijd lijkt verloren als enkele multinationals burgemeester Juan Del Golfo voor zich weten te winnen en het massatoerisme zich nog verder als een olievlek over de Canarische Eilanden dreigt te verspreiden. 
Het verhaal is geschreven door Wiebe Glastra op grond van het plot dat door zijn vrouw Agnes is bedacht. Zij zijn voor hun inspiratie naar El Hierro gegaan, het tot dan toe kleinste bewoonde eiland van de Canarische archipel, dat zich voorlopig nog heeft kunnen vrijwaren van het massatoerisme en het ecotoerisme heeft weten te omarmen. 
“La Única prikkelt tot het schrijven van een tweede deel? Dus wie weet wat er nog gaat komen.”

Sorry, this book is only availabe in Dutch, upto now. But some of the pictures I made for the book, you can see at the 'pictures page'.

Een fragment:

Jane stond op scherp en juist toen zij naar voren wilde stappen, trad als uit het niets een man naar voren, die ze herkende als…

Ze woonde nog maar net op haar nieuwe stekkie toen ze in de supermercado werd aangesproken door een keurig geklede dame, die de vrouw van de notaris bleek te zijn. En die, zoals ook uit haar bewoordingen bleek, zeer goed ‘geïnformeerd’ was over het wel en wee van vele eilanders. Zij wist te vertellen dat Jane maar beter afstand kon bewaren van haar buurman, een zonderlinge man die geen aansluiting had bij de lokale bevolking. Hij bestelde altijd zijn boodschappen via een briefje en liet ze dan klaarzetten om ze vervolgens stilzwijgend op te halen. Niemand wist of hij überhaupt wel kón praten, die man zonder naam. Meer kon de vrouw van de notaris niet over hem vertellen, want dan zou ze het beroepsgeheim van haar man schenden. Dat moest Jane toch wel begrijpen en respecteren…

Het applaus verstilde. Iedereen keek gespannen en met gemengde gevoelens naar de oude man die nu naar voren schuifelde. De minachting over deze zwijgzame naamloze zonderling leek plotseling om te slaan in koninklijk ontzag en respect. Wat ging hij doen? Zou hij dan toch kunnen praten? De stilte was hoorbaar, de spanning was te snijden. Zelfs burgemeester Del Golfo greep niet in en keek als aan de grond genageld toe naar wat er nu ging gebeuren.

De man pakte de microfoon en schraapte zijn keel: ‘Geachte aanwezigen, beste eilanders. Ik ben een geboren Única, maar u weet alleen dat ik hier ben komen wonen in het huis van uw vroegere huisarts en een van uw voormalige burgemeesters de heer en mevrouw De Laguna. Maar u moet meer over mij weten om te begrijpen wat ik u te zeggen heb. Mijn naam is José Libertad.’ Er ging een huivering door het publiek. Mensen keerden zich naar elkaar toe en mompelden wat. Jane snapte niet wat er aan de hand was en keek enigszins hulpeloos om zich heen. José Libertad? Zijn naam zei haar niets, maar ze herkende hem nu wel.

 ... einde citaat ...

Bestellen: 
Je kunt het boek (vanaf nu) bestellen via Boekenbestellen.nl (zoeknaam Wiebe Glastra)
Een deel van de opbrengst uit de verkoop gaat naar goede doelen. Zie onder Contact/Sponsoring

E-mailen
Info
LinkedIn