every single creature is worth to invest in
Home

De schrijver Godin raakte op bladzijde 94 van zijn boek ONMISBAAR bij mij in 2010 even iets, waardoor ik dit idee kreeg: Ik word tekstschrijver, ghostwriter, schrijver op verzoek!!! 

Wie mij door de jaren heeft gevolgd, heeft mij ook leren kennen als schrijver. Het is er helaas nog nooit van gekomen om een boek te schrijven. Maar wie weet, gaat dat ooit nog eens gebeuren... Ik heb al een paar titels in mijn hoofd... (Dit schreef ik in 2010, maar inmiddels heb ik in 2019 al twee titels op mijn naam staan)

Ik stel voorlopig mijn veelzijdige creativiteit en talenten beschikbaar voor wie daar gebruik van wil maken.
Dat kan vanaf 1 januari 2019, zolang ik nog geen andere baan heb gevonden.
Mijn talenten zijn dus niet alleen beperkt tot mijn eigen leven, maar ik kan ze ook inzetten voor mensen die daar behoefte aan hebben. Ik hoor het wel.

Kijk op een van de (sub)pagina's onder Sollicitatie tips om te beslissen of en hoe je me wil inschakelen: als consultant, fondswerver, als leraar/trainer/coach, of als schrijver.
Daar toon ik een aantal geanonimiseerde voorbeelden van mijn sollicitatie- resp. motivatiebrieven die ik de afgelopen tijd verstuurde.

Let wel: ik schrijf niet alleen maar sollicitatiebrieven. (kijk maar: hier)
Mijn producties zijn veelzijdig.
Het kan gaan om een verslag dat je meeneemt in de gebeurtenis, een persbericht, om een technische handleiding, een inspirerende folder, een beleidsdocument.

Tijdens het lezen van mijn brieven heb je me misschien beter leren kennen. En zeg je nu wel: die wil ik in dienst nemen...
Maar je kunt ook -en dat zou ik je ten stelligste afraden- mijn tekst overnemen en er je eigen brief van maken. Wat je ook kunt doen is: je laten inspireren door de gevarieerde opzet van mijn brieven en zelf nadenken hoe creatief jij zou kunnen zijn. Of je vraagt mij -als ik op 1 mei nog geen baan heb- om je daar bij te helpen.

Door de opzet en inhoud van mijn brieven ben ik al een aantal keren uitgenodigd voor sollicitatiegesprekken. Ze vielen dus blijkbaar wel op. Dat heeft helaas nog niet mogen resulteren in een aanstelling, maar dat lag niet aan de brieven maar eerder aan de gestelde functieeisen of aan het verschil in wederzijdse verwachtingen.

Kijk ook nog even op www.linkedin.com, zoekterm: Wiebe Glastra en bekijk mijn persoonlijk en zakelijk profiel.

VIP4ever